Pressemeddelelser

Published on oktober 3rd, 2013

0

Lad søerne blomstre

I forbindelse med Kulturnatten i København, som finder sted fredag den 11. oktober 2013, har Miljøpunkt Indre By-Christianshavn inviteret børn fra skoler og institutioner i området til at deltage i at sætte blomsterløg ved Sankt Jørgens Sø og Peblinge Sø.

Arrangementet er åbent for offentligheden, så interesserede borgere i lokalområdet er også meget velkomne til at deltage i arrangementet. Til foråret skal det gerne resultere i et blomsterflor til glæde for de mange borgere, der dagligt færdes ved søerne.

Det er Miljøpunktets håb, at arrangementet vil give de mange børn, der deltager i at sætte blomsterløgene, en følelse af at være med til at gøre en forskel for området omkring søerne. Miljøpunktet arbejder for, at søerne fortsat bliver et dejligt sted at opholde sig og som man stolt kan vise frem år efter år når løgene blomstrer. Miljøpunktet har i samarbejde med Center for Park og Natur, Københavns Kommune, indkøbt mere end 20.000 blomsterløg. Valget faldt på Skov-Tulipan (Tulipa sylvestris), som giver flotte gule blomster. Disse vil blive plantet på højre side af Sankt Jørgens Sø. Derudover vil hvid Stor Snepryd (Chionodoxa luciliae alba) og Russisk Skilla (Scilla sibirica) blive plantet i plænen ved Søpavillonen. Hensigten er, at de i foråret vil skabe et blåt og hvidt tæppe.

I forlængelse af blomsterløgs arrangementet har Miljøpunktet, fra kl. 17.00 – 22.00, en stand foran kontoret på Rådhuspladsen 77. Her vil overskydende blomsterløg fra tidligere på dagen blive uddelt. Dette sker også som led i en Instagram-event, der gør det muligt at kortlægge, hvor i København man til foråret vil kunne se farverige løgplanter rundt om på altanerne.

Miljøpunkt Indre By-Christianshavn kan kontaktes ved centerleder Anne-Mette Wehmüller, e-mail: annemette.wehmueller@a21.dk og hortonom og projektmedarbejder Sabine Sørensen, e-mail: sabine.soerensen@a21.dk.


Back to Top ↑