Tilskud til facadebeplantning – “Roser til Byen”

Ny kampagne for grønne facader i Indre By

Indre By Lokaludvalg og Miljøpunktet er gået sammen om at søsætte en kampagne, der skal skabe flere grønne facader i Indre By. Borgere og erhvervsdrivende i Indre By kan søge tilskud til indkøb af planter og få kyndig vejledning hos Miljøpunktet.

Vi arbejder for at skabe flere grønne byrum i Indre By og er derfor gået sammen om kampagnen ”Roser til Byen”.

Kampagnen skal inspirere og opmuntre Indre Bys borgere og erhvervsliv til at plante roser og andre velegnede slyng- og klatreplanter i bydelens gader. Det skal tilføre bydelens gader flere smukke og grønne facader, der er med til at give en positiv stemning samt farve og duft.

peder-redigeret

Supplement til Københavns Kommunes Træpolitik Roser til Byen-kampagnen er inspireret af Københavns Kommunes Træpolitik, som blandt andet omfatter initiativet om ”Partnerskabstræer”, der giver borgere mulighed for at få træer gratis, hvis de selv sørger for at plante og pleje dem fremadrettet.

Med ”Roser til Byen” vil vi give Indre By´s borgere mulighed for at søge om penge til at plante roser og/eller andre slyng-planter op ad facader, som vender ud mod offentlig vej.

Ansøg og få vejledning Via ansøgningsskemaet, som findes nedenfor, er det muligt at søge om tilskud til én eller flere planter. Tilskuddet er betinget af, at beplantningen kan ses på offentlig vej og at ansøger indvilliger i at pleje og passe den. Godkendes ansøgningen, kan ansøgeren få råd og vejledning hos Miljøpunktet, som er eksperter på facade-beplantninger.

Ansøgningsskema kan hentes her ansoegningsskema

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑