Kompostnetværket

Netværket er for folk med interesse for kompostering af grønt køkkenaffald og haveaffald i urbane omgivelser. Det er især mulighederne og problemstillingerne i Københavns Kommune der er i fokus.

Kompostnetværket er organiset i samarbejde med de københavnske “Miljøpunkt”-miljøcentre, med base hos Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, Brolæggerstræde 14A, stuen, 1211 København.

Ja! Netværket er åbent for alle, der deler interesse for og vil høre mere om kompostering i byen.

Læs mere om kompostnetværket “Kompost KBH” på deres facebook side.

For yderligere spørgsmål må du gerne kontakte Miljøpunkt Indre By & Christianshavn på tlf: 33 93 21 21 og hold øje med vores nyhedsbrev for at se, hvornår du kan være med i den næste kompost-workshop.

Vil du i gang med kompostering ?

Hvad er kompostering?

Kompostering er en kontrolleret mikrobiologisk proces, hvor blandet organisk materiale bliver nedbrudt. Eller lettere sagt – det er grønt køkken- og haveaffald, der over en periode er blevet omsat til muld. Ligesom vi kender det fra skovene, hvor efterårets nedfaldsblade formulder i skovbundet – og så dufter kompost endda af skovbund.

Hvordan fungerer det?

Mikroorganismer som bakterier, svampe og smådyr omdanner det organiske materiale, så det langsomt bliver til kompost.  På samme måde, som det sker i naturen når blade, grene og frugt falder af træerne. For at mikroorganismerne kan leve i komposten skal der både være ilt og vand tilstede. Derfor er det vigtigt at belufte komposten eller vande den, hvis den er for tør. Omvendt må den heller ikke være for våd, da ilten ikke kan tilføres og mikroorganismer vil dø og komposten vil begynde at rådne og lugte. Ved komposteringsprocessen nedbrydes det organiske materiale og bliver omdannet til kompost, varme, vand, salt, mineraler og kuldioxid (CO2).

Hastigheden af komposteringsprocessen varierer afhængig af temperatur, fugtighed og iltforhold.

Kilde: kompostbudene.dk