Grøn by – Bynaturrum, Biodiversitet og Klimatiltag – Langsigtet perspektiv
Når vi taler om begrønning af byen, i et både kort- og langsigtet perspektiv, er vi også nødt til at indtænke klimatilpasning, forebyggelse og hvad vi kan begrønne (ift. plads, bygningsmasse, bevaringshensyn, lokalplaner, planer om solenergi på tage mm). Mange kan og vil gerne have en grøn facade, men kan det samtænkes med behovet for at få byen kølet ned og grønne tage?
Kan vi få en politik, som ser på tværs af alle disse områder. Det vil vi gerne debattere og understøtte udviklingen af, sammen med lokaludvalg, lokale borgere, erhverv, kommune og lokale interesseorganisationer.
Frem mod 2025 vil vi også arbejde for at skabe et endnu større kendskab til vores lokale natur og habitater og understøtte viden om, hvordan vi skaber flere lokale bynaturrum med plads til natur og biodiversitet, ro og rekreation. Det gør vi bl.a. qua faglig vejledning om at etablere gadehaver, plantekasser, grønne gårde, grønne tage og facader og hvordan de skal passes.
I en borgerpanel-undersøgelse om det lokale miljøarbejde, foretaget af IBLU i 2021, viste svarene, at der var interesse for at deltage i både workshops og arrangementer hos Miljøpunktet, og tilsvarende interesse for at deltage i arrangementer i det offentlige rum.
Miljøpunktet fortsætter derfor med at holde ud af huset-arrangementer så som byvandringer om grønne tage og byrum, Christianshavnerdag og torvedage, affaldsindsamlinger og arrangementer/workshops/temaaftner. Miljøpunktet arbejder på, gennem inspiration og vidensdeling – og de relationer vi skaber med lokale – at få mere lokal indsigt og ny viden, som igen kan bidrage til mere relevant, lokalt miljøarbejde for de lokale. Vil du og dine naboer også gerne være med så skriv til os på miljopunkt@a21.dk
Hvem er Miljøpunktet Indre By og Christianshavn?
Miljøpunkt Indre By & Christianshavn er en selvejende fond med egen bestyrelse, en centerleder og et antal projektledere, projektmedarbejdere samt studerende og praktikanter, afhængigt af projekter og muligheder for finansiering. Miljøpunktet understøtter og udvikler det lokale miljøarbejde i tæt samarbejde med Indre By Lokaludvalg, Christianshavns Lokaludvalg, lokale borgere, erhverv, frivillige, institutioner, universiteter, lokale organisationer, foreninger og Københavns Kommune. Vi arbejder med tværgående projekter og samarbejde dér, hvor vi kan sikre dialog og udvikling inden for miljø og bæredygtig omstilling. Vi arbejder ud fra et lokalt perspektiv og lokale indsatser, og udvikler i samarbejde med andre herunder miljøpunkter og netværk i København. Ud over at være et center som bidrager med viden og faglig sparring arbejder vi også projektorienteret – fra projektidé til gennemførsel og afrapportering. Vi arbejder bottom up og involverer altid lokale interessenter, netværk og relevante samarbejdspartnere for at sikre lokalt ejerskab, faglighed, kvalitet samt grundlag for samskabelse og værdi i projekterne. Gennem proces, facilitering af og dialog skaber vi grundlag for grøn omstilling i bydelene.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev.