Loppemarked

LoppemarkedDen 18. august 2013 afholder Miljøpunktet loppemarked. Vi gentager succesen fra Grundlovsdag, hvor pladsen foran kontoret blev forvandlet til et loppemarked. Send os en mail, hvis du ønsker at deltage med en stand. Du beholder selv overskud fra din stand. En stand koster 100kr. og vi står for opsætning, borde og kaffe og kage.  Overskud fra Miljøpunktets egen stand og fra evt. donation til kaffe og kage vil gå ubeskåret til vores lad cykelordning. Tilmelding skal ske til projektmedarbejder Dorte Heiss, dorte.heiss@a21.dk. Der er endnu få ledige stande.

 

Blomsterløg langs søerne og Kulturnat

Blomsterloeg_066_0I dagen op til Kulturnatten (uge 41) skal børn og unge i indre by og på Christianshavn engageres i at plante blomsterløg langs søerne. Dette sker i et samarbejde mellem Miljøpunktet, Københavns kommune og SFO/klub og fritidshjem. Miljøpunktet har desuden planer om at holder åbent hus i forbindelse med Kulturnatten, hvor der deles blomsterløg ud til borgerne og rådgives om beplantning.

 

 

Genanvendelse af cykler – cykel-lig som ressource

Miljøpunkt Indre By-Christianshavn har, som led i årsplanen, og i et samarbejde med Schröder Cykler og Dansk Design Center, ansøgt Miljøstyrelsen om finansiering til et projekt med fokus på genanvendelse af cykler. Visionen er at indsamle gamle, ubrugte cykler og istandsætte dem til nytte for københavnerne.

 

Babyposer

paa_maerkerne_logo_300x260 Miljøpunkt Indre By-Christianshavn har fået leveret flere babyposer fra Miljømærkning Danmark, så nu kan nybagte forældre atter komme forbi vores kontor og få udleveret en pose.

 

 

Grønt tag på Christianshavn

Grønt tagI begyndelsen af august bliver der, som led i Miljøpunktets arbejde for at byforgrønne lagt grønt tag på en garage beliggende Overgaden oven Vandet på Christianshavn. Målsætningen er at sprede Interessen for grønne tage lokalt og demonstrere at det både er let og en gevinst for miljøet og klimaet.

 

 

Konference på Christiansborg om forbedring af luftkvaliteten

Den 9. oktober 2013 afholdes der en faglig konference på Christiansborg om forbedring af luftkvaliteten med deltagelse af Miljøpunktet, faglige ressourcepersoner samt politiske beslutningstagere, herunder Miljøminister Ida Auken og Teknik- og Miljøborgmester, Ayfer Baykal. Centerleder for Miljøpunkt Indre By-Christianhavns Anne-Mette Wehmüller holder et indlæg om borgernes syn på luftforureningen i byen med udgangspunkt i en række lokale målinger. Konferencen finder sted i Fællessalen på Christiansborg i tidsrummet kl. 10.00 -16.00 og tilmelding skal ske til annemette.wehmueller@a21.dk.

 

Trash & Guld

genbrug1 (3)Miljøpunkt Indre By-Christianshavn har fået bevilget projektet Trash & Guld af Miljøstyrelsen. Projektets formål er at skabe opmærksomhed omkring affald som ressource. Samtidig har projektet et jobskabende og socialt aspekt, idet projektet skal involvere unge der står udenfor arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet. Det er hensigten at de unge skal indgå i kortere kursusforløb hvor der produceres nye produkter ud af affald.  Miljøpunktet har taget kontakt til en række steder, som ønsker at bidrage til at udvikle et kursusforløb, hvor affald, genbrug og fremtidens ressourcer, er omdrejningspunktet, herunder jobcentre og genbrugsvirksomheder.

 

 

Ny publikation fra Miljøpunktet – inspirationskatalog om genanvendelse

Miljøpunktet udkommer – som led i vores fokus på affald som ressource – med et inspirationskatalog om genanvendelse. Publikationen kan rekvireres fra Miljøpunktets kontor fra 1. september 2013.