Copenhagen Green Capital 2014

København er nu officielt kåret som europæisk Miljøhovedstad 2014. Temaet for miljøåret bliver “Sharing” og skal markeres med et åbningsarrangement onsdag den 22. januar 2014. Åbningen markeres i starten af året med at borgerne tænder store citater af levende lys, der forholder sig til forskellige aspekter af klima, bæredygtighed og miljøspørgsmål. Miljøpunktet er involveret i åbningsarrangementet idet vi hjælper med at udarbejde miljøcitater og aktiverer vores netværk til opsætning af lysene.

Kom og tryl med dit affaldGenbrugt affald

Workshoppen “Tryl med dit affald” afholdes i uge 3 (13.-17. januar 2014). Her vil der være mulighed for at lave egne produkter af genbrugsmaterialer. Workshoppen henvender sig til unge (20-40 år), som står udenfor arbejdsmarkedet. Vi har et spændende program klar og mangler stadig 2-3 unge til ugen. Interesseret? Læs programmet for workshoppen her: https://a21.dk/kom-og-tryl-med-dit-affald/

 

Glædelig genbrugsjul

I City Avisen onsdag den 11. december kan man læse en artikel om Peder Clements genbrugsjuletræ, der står i vinduet hos Miljøpunkt Indre By-Christianshavn. Læs artiklen på: http://e-avis.cityavisen.dk/CIA/20131211?s=1&p=16

Evaluering af ladcykelordningen

Miljøpunkt Indre By-Christianshavn har udarbejdet en evaluering af udlånet af ladcykler for perioden juli 2012 til oktober 2013. På baggrund af evalueringen er det besluttet at omlægge ordningen således at ladcyklerne fremtidigt bliver udlånt i længere testpeioder til borgere, der overvejder selv at købe en ladcykel. I den forbindelse har vi brug for en række borgere, der overvejer at købe en ladcykel. Læs evalueringen her: https://usercontent.one/wp/a21.dk/wp-content/uploads/2013/12/Ladcykel-Evaluering.pdf

Ladcykler til erhverv

Vi har indkøbt to Long Johns, der skal udlånes til erhvervsdrivende. Målsætningen med projektet er at få flere erhvervsdrivende til at udskifte bilerne med ladcykler eller Long Johns. Der vil i 2014 blive udarbejdet en evaluering af ordningen, fokusinterview og grønne mobilitetsfortællinger. Vi har allerede henvendt os til relevante aktører men modtager gerne gode bud på erhvervsdrivende, der kunne deltage.

Prøvestenens Vindmøllelaug

Prøvestenens VindmøllelaugDer er gang i byggeriet af tre nye vindmøller på Prøvestenen. Det er stadig muligt at købe andele i de nye møller, som er et projekt under Prøvestenens Vindmøllelaug. Læs mere på: http://provestenen.dk/ . Interessere? Kontakt Julia Bjerre Hunt fra Prøvestenens Vindmøllelaug, tlf.: 2117 8721, mail: julia.hunt@a21.dk