Nye plantekasser i byen

Miljøpunkt Indre By-Christianshavn har i uge 46 opsat plantekasser på 11 udvalgte lokaliteter rundt om på Christianshavn og i Indre by. Hver af plantekasserne er bygget op af 3 pallerammer placeret på en EU-palle, hvilket gør kasserne mobile. Da de skal danne hyggelige grønne rum vinteren over, har vi valgt at plante Rødgran, som vi har dekoreret med sløjfer og kogler så de er med til at skabe julestemning for de forbipasserende borgere. Derudover er der sat forskellige blomsterløg, så kasserne også vil fremstå flotte og farvestrålende til foråret. I forbindelse med opsætningen har Miljøpunktet igangsat en konkurrence, hvor der udloddes et gavekort til en af byens hyggelige cafeer. Konkurrencen går meget enkelt ud på at tage et stemningsbillede fra en eller flere af plantekasserne, uploade det på Instagram og give det titlen #Plantekasse#Julestemning#Miljøpunkt#”Deltagerens navn”#. Mandag d. 16. december vil vinderen af gavekortet blive udtrukket.

Plantekasser 02Plantekasserne står:

  • Hestemøllestrædet
  • Vandkunsten
  • Rådhusstræde 13
  • Rådhuspladsen ved Miljøpunktets kontor
  • Vester Voldgade
  • Gothersgade/Andreas Kirken
  • Christianshavns Torv
  • Dronningensgade/Beboerhuset
  • Børnehusbroen
  • Nansensgade

 

Skybrudsmøde på Christianshavn

Mandag den 4. november deltog Miljøpunkt Indre By-Christianshavn i borgermødet om skybrud i Kvarterhuset i Jemtelandsgade. Mange borgere var mødt op for at høre og diskutere Københavns Kommunes arbejde med at gøre Christianshavn og Amager robust i forhold til skybrud. Der var en livlig debat blandt de fremmødte og repræsentanter fra Københavns Kommune. Konkrete eksempler på skybrudssikring blev diskuteret og gode råd og vejledning blev givet. Generelt er Christianshavn ikke et område der volder de store problemer i forbindelse med skybrud, hvilket hovedsageligt skyldes, at der ikke forekommer så store oversvømmelser samt nærheden til kanaler og havn, der gør det let at aflede skybrudsvand direkte til disse. Dog mener Miljøpunkt Indre By-Christianshavn, at der er områder på Christianshavn der kræver større opmærksomhed i forbindelse med skybrudssikring.

 

Biodiversitet og flere egern på Christianshavn

EgernForeningen til bevarelse og udvikling af Christianias frie natur har opsat Miljøpunkt Indre By-Christianshavns egernrestaurant på Christiania.

 

Byens grønne oaser

Miljøpunktet er udkommet med et inspirationskatalog om byens grønne oaser. Inspirationskataloget indeholder de seneste byforgrønnelsesprojekter, som Miljøpunktet har været med til at igangsætte.

 

ElbusEl-busser

Movia tager grønt skridt med kinesiske el-busser og Miljøpunktet var forbi for at se el-bussen. I bestræbelserne på at gøre den kollektive trafik mere miljøvenlig har Movia indgået en aftale om at teste to store el-busser fra Kina. Trafikselskabet Movia har underskrevet en samarbejdsaftale (Memorandum of Understanding) med den kinesiske bus-, bil- og batteriproducent BYD om at afprøve to elektriske busser. Formålet er at teste, om store el-busser kan erstatte nogle af Movias dieselbusser og dermed være med til at nedbringe udledningen af forurening. Det forventes, at K9-el-busserne kan reducere CO2-udledningen med 55 procent og fjerne eksempelvis partikler fra nærmiljøet.

 

Grønt i Børnehøjde

I starten af november havde Miljøpunktet besøg af to skoleklasser, som hjalp med at sætte blomsterløg ved søerne. I januar planlægger Miljøpunkt Indre By-Christianshavn debatmødet Grønt i Børnehøjde, hvor vi informerer om grønne legepladser og hvad vi gør for at gøre byens rum for børn grønnere. Arrangementet er primært henvendt til mødre, fædre, bedsteforældre – og familier på barsel. Invitation følger.