Måling af luftforurening i København

april 1

I forbindelsen med af holdelsen af VM i halvmaraton i København den 29. marts 2014, benyttede Miljøpunkt Indre By-Christianshavn muligheden for at lave luftmålinger 3 udvalgte steder i byen, der stort set var bilfri. Initiativet og resultaterne fik en særdeles god presseomtale. Centerleder Anne-Mette Wehmüller blev ugen efter målingerne interviewet til P1 Orientering samt radioavisen, og der var flot omtale i Metro Express, The Copenhagen Post og CityAvisen:

 

april 2.3

http://www.mx.dk/nyheder/kobenhavn/story/17238998

marathon.9116.html

http://minby.dk/city-avisen/bilfri-loerdag-skruede-ned-for-forureningen/#more1914

http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/orientering-555#!/

 

Green Walks for more Trees
april 3
Søndag den 8. juni 2014 afholder Miljøpunkt Indre By- Christianshavn vores anden Green Walk rundt i indre København på ud kig efter mulige steder at plante nogle af de 100.000 træer Københavns Kommune planlægger at plante. Turen starter på Christianshavns Torv kl. 14.00, hvor der startes med en kopkaffe og fastlæggelse af ruten.

Gårdmiljø i Café Baggården i samarbejde med Verdenskulturcenter og Miljøpunkt Nørrebro
Miljøpunkt Indre By-Christianshavn har indgået en aftale med Cafe Baggården ved Verdens Kultur Centret om etablering af et grønt gårdmiljø,der bl.a. vil omfatte 5 plantekasser/højbede med krydderurter fra forskellige dele af verdenen.

Kvarterarrangementer om affald på Christianshavn og v. Kulturhuset indre by
På baggrund af den påbegyndte udrulning af de tre nye affaldsordninger i København, hvor hård plastik, metal og småt elektronik skal i særlige beholdere, forbereder Miljøpunkt Indre By- Christianshavn 2 nye kvarter møder ved henholdsvis Christianshavns Beboerhus og Kulturhuset Indre By. Arrangementerne planlægges afholdt den 27. maj 2014 og 2. juni 2014. Vi udsender invitation.

 april 4Way to go…
Marianne, der er virksomhedspraktikant ved Miljøpunkt Indre By- Christianshavn, har efter at have prøvekørt el-cyklen valgt selv at investerer i en el-cykel. ”Når man i moderat tempo kan cykle til Rådhuspladsen på 30 min. I stedet for at sidde 45 min. I en bus, så var beslutningen ikke så svær” siger Marianne og vi kan jo kun give hende ret.

 

 

Udlån af Longjohn til lokale erhvervsdrivende
Miljøpunkt Indre By-Christianshavn har nu fået den første aftale om at prøve vores nye Longjohns i stand. Sing Tehus i Skindergade har valgt at prøve at levere til deres kunder på cykel.Vi ser med store forventninger frem til at høre, hvordan låneperioden forløber.

Søerne er begyndt at blomstre april 5
Der er forår i luften og blomsterne, der blev plantet ved Miljøpunkt Indre By-Christianshavns blomsterløgsarrangement i efteråret, er nu begyndt at titte frem. Og det ikke kun borgere, som nyder synet af Scillaerne….

Frivillige udlændinge
Den 29. april 2014 skal Miljøpunkt Indre By-Christianshavn deltage i en event i International House Copenhagen, hvor uden landske tilflyttere til København får hjælp til at stifte bekendtskab med alle de muligheder byen byder på. Miljøpunkt Indre By-Christianshavn skal deltage med en stand, hvor vi uddeler vores publikationer og gør opmærksom på mulighederne for at engagere sig i det lokale miljøarbejde.

Aktivitetsfestival for seniorer
Den 8. maj 2014 deltager Miljøpunkt Indre By-Christianshavn på Fælledgården, hvor en række foreninger og organisationer har mulighed for at uddele materialer, pjecer og lignende til Københavns senior-borgere.