Gø'nt byrum 3Christianshavnerdag – Torvegade bliver grønt Christianshavnerdagen afholdes i år 13. sept. kl. 10 – 16. Miljøpunktet deltager og vil i samarbejde med arrangørgruppen i lokaludvalget sørge for at opsætte rullegræs på Torvegade, hvor folk så kan sidde og hygge sig og have picnic.
14.02 Øget affaldssortering 01

Udstilling af designmodeller til affaldssortering i vinduerne I Miljøpunktet mener vi ikke at affaldssortering behøver at være kedeligt. Vi udstiller pt. designforslag til affaldssortering i byrummet i vores vinduer. Plakaterne er del af et projekt finansieret af Miljøstyrelsen, som nu er afsluttet.

Fra asfalt til grønt i byen – nyt inspirationshæfte fra Miljøpunktet
Hvis jeg gav dig 100.000 træer, hvor ville du så plante dem? Sådan lød optakten til en række guidede grønne gåture, som Miljøpunkt Indre by – Christianshavn arrangerede i forbindelse med Miljøugen 2014. Hensigten med turene var at give borgere muligheden for grønne oplevelser ved at vise lokale, grønne løsninger i byrummet og ved at formidle og inspirere til fremtidige løsninger, som borgeren selv kan være med til at gøre til virkelighed. Green walks – fra asfalt til grønt i byen er et inspirationshæfte, som tager udgangspunkt i disse ture og hvordan vi kan skabe et grønnere nærmiljø med flere planter, træer og grønne oaser i København. Hæftet kan rekvireres fra Miljøpunktet medio/slut august.

Sammen mod madspild
Sidste år fandt eventen Sammen Mod Madspild – United Against Food Waste sted på Rådhuspladsen. Eventen vender tilbage i oktober og Miljøpunktet deltager med et indslag. På Rådhuspladsen vil tusindvis af mennesker samles og bespises med mad lavet af gode overskudsfødevarer. Miljøpunktet deltager med en event som viser hvordan man kan presse æbler og bruger overskud til kager og andet. Invitation følger http://www.sammenmodmadspild.dk og http://www.unitedagainstfoodwaste.com

Det gode liv i byen – flere grønne byrum
I Odense er arbejdet med at omdanne den stærkt trafikerede Thomas B. Thriges gade til ny bydel ved Odense å. I Miljøpunktet har vi en drøm om at lægge Ladegårdsåen tilbage i sine sving med soppesteder og græsbeklædte kanter. Og Miljøpunkt samarbejder ligeledes for at skabe et grønt bymiljø i området omkring HC Andersens Boulevard. Hør om visionerne for Ladegårdsprojektet på P1

Konkurrence – gør din gård grøngrønt3
Synes I, at jeres gård trænger til et grønt pust, så er dette tilbud måske noget for jer. I forbindelse med vores Green Walks, som blev afholdt i juni måned, så vi bl.a. mange gode eksempler på spændende og stemningsskabende facadebeplantninger i Indre by og på Christianshavn. Vi vil her på Miljøpunktet gerne være med til at skabe flere af disse skønne flader. Derfor giver vi indbyggere i Indre by og på Christianshavn muligheden for at søge 5000 kr. til materialer til sådan en beplantning. Vi vil bistå med råd og vejledning i forbindelse med beplantning, men arbejdskraften skal komme fra ansøgernes side. Send billede og ansøgning til annemette.wehmueller@a21.dk inden d. 5. september 2014. Herefter vil vi udvælge 3 gårde, som får glæde af en ny facadebeplantning.