Nyhedsbrev Maj 2014

Eurovision og lokalt grønt byrum
I forbindelse med Eurovision etablerede Miljøpunktet et grønt byrum/en grøn lounge v. Nytorv. Her havde vi besøg af mange glade børn fra skoleklasser i indre by og på Christianshavn. Vi havde samlet besøg af 150 skolebørn samt alle forbipasserende.  Der blev bl.a. lavet karsebakker i Grand Prix stil og kreativiteten fik frit løb.

Grønt byrum 1ede Gø'nt byrum 3 Grønt Byrum 2 

Plantedag hos Verdenskulturcenter
Miljøpunktet bidrog til sommeråbningen af Café Baggården v. Verdenskulturcentret. Her skabte vi en ny grøn gård. Dette skete bl.a. i samarbejde med Miljøpunkt Nørrebro og projektet blev finansieret af eksterne midler.
plantedag 1 plantedag 2

Projekt Grønt tag på Vesterport Station
Miljøpunktet har længe ønsket at etablere et grønt tag på Vesterport station. Vi er nu i dialog med RealDania, som har givet positivt tilsagn om at de ønsker at videreudvikle projektet i samarbejde med os.

Nyt billede

 

 Kvarter arrangement på Christianshavns Torv

Borgere lagde vejen forbi til en kop kaffe og en snak om den nye affaldssortering. Miljøpunktet har desuden informeret omkring den nye affaldssortering i lokalområderne og sat invitationer op i opgange. Der bliver afholdt et lignende møde ved Kulturhuset i Nansensgadekvarteret.

CH torv 1 CH torv 2

Kompostseminar
Miljøpunktet understøtter et kompostnetværk, som holder møder v. Miljøpunktet. Her kan man arbejde frivilligt med nye forslag til kompostering. Lad os høre, hvis du kunne være interesseret i at være med.

kompost

Plantekasser på Christianshavn – nu sommerklar

Plantekasserne på Christianshavns Torv er blevet gjort forårs/sommerklar.
Vi håber borgerne vil tage sig godt af dem.

plantekasse1 Nyt billede (1)

Grøn lounge/bænkesæt til udlån
Miljøpunktet har annonceret, at vi udlåner vores nye bænkesæt/grønne lounge til grønne borgerinddragende projekter. Vi har fået henvendelser fra en række interesserede borgere og har udvalgt to steder, hvor der er god adgang for mange borgere.

grøn lounge