Så er Miljøpunktet tilbage efter en dejlig sommerferie, klar til nyt spændende miljøarbejde.

 

iSPEX luftmålinger

Miljøpunktet deltager i et samarbejde mellem det Hollandske Leiden Universitet, Miljøstyrelsen, Miljøpunkterne og de forskellige Lokaludvalg i København omkring et projekt om borgerinddragelse i indsamling af data om partikler i luften. Vi søger derfor borgere, som kunne være interesserede i at deltage i luftmålinger fra d. 1. september-15. oktober. Der skal foretages målinger på alle skyfrie dage.

Til projektet vil man gratis få udleveret en lille dims (kaldet et spektrometer), som kan sættes på IPhones (4, 4s, 5 og 5s). Herved er det muligt at bestem- me mængden af partikler i luften. Data fra målinger samt telefo- nens geografiske placering over- føres via en app til universitetet i Holland, som samler infor- mationer på et kort. Appén er gratis tilgængelig i App-store.

Det er muligt at læse nærmere på projektets hjemmesidehttp://www.ispex-eu.org/ eller på http://ispex.nl/en/. Hvis nogen vil høre nærmere om projektet eller tilmelde sig som partikelmåler kan det gøres pr. email via sabine.soerensen@a21.dk eller ved at ringe til kontoret mandag-torsdag mellem kl. 10.00-14.00 på tlf. 33932121.

iSpex 2iSPEX

Copenhagen Pride

Miljøpunktet havde fredag d. 14. august en stand foran kontoret for at ønske alle en god, glædelig, mangfoldig og bæredygtig Copenhagen Pride. Her var det muligt at kigge forbi, få en tår dejligt postevand og et kirsebær samt få en snak om miljøpunktets forskellige projekter. Der blev yder- mere taget kontakt til formanden for Copenhagen Pride, Lars Henriksen. Han er meget interesseret i et større samarbejde for at gøre næste års Pride mere bæredygtig og dermed gøre Copenhagen Priden til et godt forgangsbillede for events, som afholdes i København.

Pride 2015

Christianshavnerdagen

Søndag d. 6. september vil Miljøpunktet deltage på Christianshavnerdagen. Vi laver en stand med vores rullegræs, hvor der vil være forskellige miljøfor- tællinger og underholdning for både børn og voksne. Folk kan blandt andet være med til at undersøge luftkvaliteten i området omkring Torvegade, som på denne dag vil være lukket for trafik. Der vil blive foretaget partikelmålinger, som kan sammenlignes med målinger foretaget på en almindelig hverdag med trafik. For børnene er der tegne- og plante aktiviteter samt mulighed for at lave sin egen æblemost. Så kom forbi og hils på os. Miljøpunktets deltagelse er støttet af Sharing Copenhagen.

Christianshavnerdagen 2014

Facadebeplantning

I løbet af sensommeren/efteråret ønsker Miljø -punktet at støtte anlæggelsen af tre nye facade- beplantninger. Hvis der er borgere i Indre by eller på Christianshavn, som går med planer om at etablere en facadebeplantning er det muligt at søge støtte (op til 4000 kr.) til indkøb af materialer samt rådgivning til valg af planter hos Miljøpunktet. De eneste krav er at beplantningen skal kunne ses fra offentlig vej og at ansøgerne selv skal stå for indkøb samt levere arbejdskraften. Sidst i august vil det blive afgjort hvilke spændende projekter der har opnået støtte.

P1010436