Udviklingsworkshop om formidling af bynatur

Miljøpunktet planlægger for øjeblikket, i samarbejde med Life Exhibitions og Cultura21, afholdelse af en udviklingsworkshop for fagpersoner og andre aktører, der arbejder med bynatur i Indre by eller på Christianshavn. Datoen for afholdelse af workshoppen er nu fastsat til tirsdag d. 15. december kl. 12.00-16.00, og den vil finde sted i Dome of Visions på Søren Kirkegaards Plads. Hvis du har forslag til spændende aktører, som du synes vi skal invitere til at deltage i workshoppen eller hvis du selv ønsker at deltage, så skriv gerne til sabine.soerensen@a21.dk.

grøn gård

Run for your life

I Miljøpunktets vindue har man i de sidste 14 dage kunne følge Run for your Life, som er et stafetløb tværs over Nordeuropa. Formålet med stafetten er at promovere klimaretfærdighed og en bæredygtig fremtid. Løbet startede mandag d. 9. november i Kiruna i det nordlige Sverige og slutter i Paris til klimatopmødet COP21. Løbet foregår over 4000 km. Der bliver løbet døgnet rundt i cirka 21 dage, og tusinder af mennesker er involveret. Hver deltager fortæller sin egen klimahistorie og om sine personlige grunde for at tilslutte sig løbet. Fredag d. 20. november nåede stafetten Regnbuepladsen, hvor Miljøpunktet deltog i en event foran kontoret. Jann Kuusisaari, som er tilknyttet Miljøpunktet bragte stafetten fra Kastrup Lufthavn til Bella Centret imens Anders Jensen, centerleder for Miljøpunkt Nørrebro, tog den videre fra Regnbuepladsen.

Løbet kan, indtil stafetten når Paris, følges døgnet rundt i Miljøpunktets vindue og via hjemmesiden: http://www2.runforyourlife.nu/da/

29E24891-8AC0-4C86-9066-230A7EAFF4AB

Genbrugs jul

Den søde juletid nærmer sig med hastige skridt. For mange familier er denne tid også ensbetydende med et kæmpe materielt forbrug. Peder Clement, som er frivillig hos Miljøpunktet, vil slå et slag for en genbrugsjul. I nogle fjernsyns­udsendelser på TV 2 vil han vise, hvordan man kan genbruge sidste års juletræ, hvordan man ud af brugte sodavandsdåser kan flette julehjerter samt hvordan man af diverse gamle plastik låg kan fremstille julepynt til træet. Disse udsendelser vil blive vist på TV 2 d. 26. december kl. 19.25 samt på TV 2 Fri d. 23. december kl. 20.25. Følg med og få gode ideer til en lidt anderledes og mere miljørigtig jul.

307BA595-9D19-4178-998B-8EB27969B5AA

3 nye ladcykler

Det skal være skidt, før det kan blive rigtig godt: Miljøpunktet har været så uheldig at få stjålet ladcykler fra gården. Takket være vores gode forsikring har vi dog kunnet indkøbe 3 nye. Ladcyklerne bliver leveret inden jul og vil derefter indgå i den daglige udlånsordning – enten til testfamilier eller i forbindelse med dag-til-dag udlån fra Christianshavns Beboerhus.

IMG_1928_laaner_mikkel_juni_2010