Vil du være med til at præge din bydel?

Vi har kamp om pladsen i Indre København og den skal udnyttes på bedst mulig vis til glæde og gavn for både de som bor her, arbejder her og kommer på besøg. Vi håber derfor, at du vil være med til at udpege steder til de fremtidige affaldssorteringspunkter i dit kvarter og samtidig byde ind med forslag til begrønning i form af fx grønne gavle, gadehaver m.m. Andre input til det lokale miljøarbejde er ligeledes velkomne.

Baggrunden for byvandringerne at kommune, lokaludvalg, miljøpunkt og borgere i de enkelte kvarterer og bydele sammen finde steder til nye sorteringspunkter i Københavns Kommune. Sorteringspunkterne skal supplere den eksisterende affaldsindsamling i gårdene. Der skal i alt opstilles 750 sorteringspunkter i hele København, hvoraf mindst 50 skal placeres i Indre By og på Christianshavn. Sorteringspunkterne skal sikre, at alle Københavnere har mulighed for at sortere deres affald og bidrage til målsætningen om at indsamle 70 % af husholdningsaffaldet til genanvendelse i København.

Læs mere om resultaterne af vores byvandringer her:

………………………………………….. Afholdte ture ……………………………………………………

Invitation til byvandring i dit lokale kvarter:

(afholdt)TUR: Øster Farimagsgade kvarteret og Østerbro den 28. oktober 2021   kl. 16.00 – 18.00

Kl. 16.00: Vi mødes på Hjalmar Brantings Plads i Stockholmsgade. Herefter går vi ad Øster Farimagsgade, i
karteret mellem søerne (kartoffelrække bebyggelsen) og Østre Anlæg.
Kl. 17.00: Vi mødes foran Østerport station.
Herefter går vi mellem Classensgade og Østerport Station.

Du kan deltage fra begyndelsen af turen eller tilslutte dig undervejs.
Turen ledes af Anton Skovle, Indre By Lokaludvalg

Tilmelding og spørgsmål bedes rettet til Trine Bang Hansen:  Trine.hansen@a21.dk /tlf. 3393 2121, Miljøpunkt Indre By & Christianshavn

(Afholdt) TUR: Nansensgade kvarteret den 2. november kl. 15.00 – 17.00

Mødested & rute:

Kl. 15.00: Vi mødes uden for porten på Nørre Voldgade 27. Derfra går vi til Frederiksborggade og ad de to nyrenoverede gader Linnésgade og Rømersgade. Efter besigtigelsen af de to gader går vi gennem Rømersgade ved Torvehallerne til Vendersgade. Fra Israels Plads drejer vi til højre ad Ahlefeldtsgade over Nørre Farimagsgade til Nansensgade. Vi skal undervejs både kigge på de store linjer i bydelen og ned i detaljerne.

Turen ledes af Hanne Dalhoff, lokal beboer

Tilmelding og spørgsmål bedes rettet til Trine Bang Hansen:  Trine.hansen@a21.dk /tlf. 3393 2121, Miljøpunkt Indre By & Christianshavn

*Alle borgere og interessenter kan være med til at bestemme, hvor sorteringspunkterne skal placeres – også selvom du ikke deltager på turen. Du kan anvende dette kort hvor du kan indtegne, hvor du synes, at det vil være en god idé at placere et sorteringspunkt. Du kan følge med via denne hjemmeside sorteringspunkter.

**Har du ideer til nye natursteder i Indre By må du meget gerne angive stedet på dette kort, via link: https://www.mapotic.com/natur-i-byen-mulige-steder

***Byvandringer i kvarteret  Frederiksstaden og Nyboder  er under planlægning.

(afholdt)TUR: Middelalderbyen i Rundetårnskvarteret og Nørre Kvarter den 11. oktober 2021 kl.  14.30 – 17.00 

Mødested & Rute:

Kl. 14.30: Vi mødes ved Rosengården.Her starter vi med kaffe og rundvisning i gården med beboer Gunna Starck. Herefter går vi en tur: Kultorvet, Frederiksborggade, Rosenborggade, Skt. Gertrudsstræde, Hauser Plads, Suhmsgade, Pilestræde, ind over Kirkepladsen, Købmagergade, Krystalgade, P. Hvitfeldtstræde, Rosengården til Fiolstræde.

Kl. 16: Vi mødes på hjørnet af Fiolstræde/Nørre Voldgade, foran Fiolstræde 44. Herfra ledes ruten af Marietta, Cleo og Morten fra Nørre Kvarters Beboerforening til Nørreport Station vestlig del – Nørregade forbi Bispetorvet og afstikker på Dyrkøb – Vestergade – Vester Voldgade – Studiestræde  – Frue Plads – Skt. Peders Stræde – Larslejsstræde – Nørre Voldgade – Teglgårdstræde – Skt. Peders Stræde – Jarmers Plads ved 17-tiden.

Kl. 17.15 på Strøget & Stræderne. Vi mødes på hjørnet af Vester voldgade/ Løngangsstræde -og så bevæge os op mod Magstræde -og videre til Højbro Plads og til Boldhusgade -Admiralgade -og tilbage ad Læderstræde, Kompanigstræde.

(afholdt)TUR: Gammelholm & Nyhavn den 4. oktober 2021   kl. 16.30 – 18.00

Mødested & rute: Kl. 16.30: Vi mødes på August Bournonvilles Passage.

Her hører vi gerne i detaljer om projektet. Herefter går vi denne tur: Kgs. Nytorv, Heibergsgade. Nyhavn, Havnegade, Niels Juuls Gade, Ydersiden af Kgl. Teater- Parkeringslommen, Holbergsgade

Turen ledes af Michael Thorup, Indre By Lokaludvalg

(afholdt)TUR: Metropolzonen den 6. oktober 2021   kl.  16.00 – 18.00

Mødested & Rute: Kl. 16: Vi mødes ved Sankt Jørgens Sø i krydset ved Herholdtsgade

Ruten: Vester Søgade – Herholdtsgade – Nyropsgade – Kampmannsgade – Vester Farimagsgade – Vesterbrogade/Axel Torv

Kl. 17: Fra Axel Torv (Tivoli) til Kalvebod Brygge 24-26

Ruten: Vester Brogade – Bernstorffsgade – Stoltenbergsgade – ­Niels Brochs Gade – Anker Heegaards Gade – Otto Mønsteds Gade – Hambrosgade – Mitchellsgade – Kalvebod Brygge

Turen ledes af Susan Brinck, Indre By Lokaludvalg samt Trine Bang Hansen, Miljøpunkt Indre By & Christianshavn