PENDLING TIL FODS ELLER PÅ CYKEL

TAK FOR AT VÆRE BÆREDYGTIG

Selvom du ikke bidrager til luftforurening, er cyklister, gående og personer med offentlig transport stadig udsat for luftforurening, især når de venter ved trafikstop

70 % AF VEJ-LUFTFORENINGEN KOMMER FRA KØRETØJER

Udfyld denne undersøgelse for at hjælpe Miljøpunkts elevteam med at lære om dine rejsevaner, det tager mindre en fem minutter:

Survey

Luftforurening kan bestå af seks hovedforurenende stoffer, vi fokuserer specifikt på partikler. Partikler kan yderligere opdeles i to hovedkategorier baseret på partikelstørrelse (PM2,5 og PM10). PM0.1 er især farligt for mennesker, da de mindre partikler trænger dybt ind i kroppens systemer. I København opfylder mængden af ​​partikler ikke regelmæssigt Verdenssundhedsorganisationens standarder, især i myldretiden. Dette øgede niveau af luftforurening skaber en sundhedsrisiko for beboere og følsomme grupper.

ANBEFALINGER:

Skift ruter i myldretiden for at undgå travle områder. Samlet set er luftforureningsværdierne høje blandt hovedindfaldsveje og i den generelle indre by. Den største luftforurenede gade i København er H.C. Andersens Blvd. Andre forurenede gader omfatter Christians Brygge, Bernstorffsgade og Amager Blvd.

Dette link fører dig til Copenhagen Air Quality Index, som kan vise dig renere områder af byen, og hvilke dage der er mere forurenede – hvilket øger din potentielle eksponering

Københavns Luftkvalitetsindeks