Pressemeddelelse: Miljøpunktet opsætter grønt tag på Christianshavn

Miljøpunkt Indre by – Christianshavn har i 2013 fokus på byforgrønnelse, herunder klimatilpasning og grønne tage. Miljøpunktet har udpeget Brøstekarréen på Christianshavn som lokalitet for etablering af et demonstrationsprojekt med grønt tag. Taget skal indgå som en del af det grønne miljø i gården. Opsætningen af taget sker i samarbejde med den danske producent af grønne tage Veg Tech A/S. Planterne på det grønne tag vil kunne optage op til 50 % af den årlige mængde nedbør samt forsinke vandets vej mod kloakkerne under kraftigere regnskyl. Derudover vil tagene bl.a. også forvandle de traditionelle tagflader til grønne oaser, som vil øge biodiversiteten og forbedre luftkvaliteten i byerne. Dette er blot nogle af fordelene ved brugen af grønne tage i byen.

P1000432Vi er her på Miljøpunktet meget glade for samarbejdet med beboerne i Brøstekarréen og ser frem til at følge det grønne tags videre funktion i gårdmiljøet. Brugen af planter i vores tætbebyggede byer handler om at udnytte planternes naturlige egenskaber til at løse forskellige miljømæssige problemstillinger. Blandt andet kan tagene bruges til regnvandshåndtering, nu hvor kraftige regnbyger og skybrud er blevet en uundgåelig realitet, udtaler centerleder for Miljøpunkt Indre by Christianshavn, Anne-Mette Wehmüller.

I forbindelse med opsætningen deltager Sabine Sørensen, som har en faglig baggrund som hortonom og har fulgt projektet tæt i forbindelse med en virksomhedspraktik v. Miljøpunktet.  Peter Mark, som er tidligere formand for gårdlauget i Brøstekarréen ser frem til etableringen, som vil bidrage til at forstærke gårdhavens allerede meget grønne profil. Forhåbentlig vil det også ved sin vandopsugende effekt kunne medvirke til at mindske de kælderoversvømmelser, der senest i 2011 viste, hvad vi kan forvente under fremtidige klimaændringer, udtaler han. Gården er en “åben” gårdhave, der hvert år besøges af mange forbipasserende, både københavnere og turister. Gårdhaven blev anlagt efter en større sanering i 1970’erne.

Ulrik Reeh fra Veg Tech beretter, at de laver mange forskellige slags grønne tage, både små og store til alle typer af byggeri. Vi ved godt, at et enkelt skurtag ikke kan redde verden, men mange bække små….. og dertil kommer den glæde som beboerne får, når de ser de skiftende farver på taget hen over året oppe fra deres lejligheder.

Veg Tech anlagde det grønne tag d. 15. august 2013. Ved interesse kan taget besøges ved indgang fra porten Overgaden oven Vandet 16.

P1000434               P1000447