Miljøpunkt Indre By-Christianshavn, Café Baggården og VerdensKulturCentret mødtes den 21. maj i VerdensKulturCentrets baggård for at gøre den sommerklar med planter og krydderurter fra flere dele af verden.

 

Miljøpunkterne arbejder på at lave grønne åndehuller rundt om i København. Derfor har Miljøpunkt Indre By-Christianshavn bidraget til sommeråbningen af baggården i VerdensKulturCentret, der samtidig danner rum for Café Baggårdens udendørsservering. Under temaet planter og urter fra store dele af verdenen, plantede miljøpunktet krydderurter og danske vilde planter i fem plantekasser. Vilde planter blev før brugt i madlavningen, i stedet for de krydderurter vi dag bruger, men som for flere hundrede år siden var ukendte i Danmark. I dag tænker vi ikke længere over at chili og tomater oprindelig kommer fra Sydamerika, pebermynte fra Vestasien og Sydeuropa, bredbladet persille fra Egypten og Sydeuropa eller at koriander oprindelig kommer fra Asien og Nordafrika. Skilte på kasserne oplyser om planternes oprindelseslande og om hvordan de kan bruges i maden. Der er således altid friske urter når Café Baggården tilbereder deres retter, som kan nydes i den hyggelige atmosfære i Verdenskulturcentrets baggård.

      

 Verdens Kultur Center 041

verdenskulturcentret 012