P1010533

Børnene for af vide hvordan man skal lægge planteløg i jorden

Der er kamp om at komme til plantekassen med sin blomst

Hos Miljøpunktet mener vi, at alle kan være med til at gøre byen mere miljøvenlig og grøn. Derfor har vi holdt plantedag på den bemandede legeplads Ved Volden, hvor Christianshavns børneinstitutioner var inviteret med.
Torsdag morgen d. 18 september begav frivillige og centerleder sig afsted mod Christianhavn, med cyklerne fyldt med blomster. Heldigvis var vejret med os, og på legepladsen ventede bl.a. børn fra Garnisions Menighedsbørnehaven, som var klar til at plante blomster. Børnene var meget begejstrede, men det kunne være svært at beslutte om man skulle plante den lilla, lyserøde eller grønne blomst. For dem som er lidt større blomsterkendere kan vi oplyse at “de lyserøde” blomster er Hortensia, “de lilla” blomster er Asters og “de grønne” er pyntekål. Børnene var også med til at grave blomsterløg ned, så de til næste år kan besøge legepladsen og vise “deres” påskeliljer frem til deres forældre.

P1010548

Plantekasse 1

Miljøpunkt fik talte med pædagogerne om genbrug, bæredygtighed og hvilke aktiviteterne man kan lave med børn omkring disse emner. Vi uddelte vores pjece “Grønne oaser i byen“.

 

P1010549

Plantekasse 2

Miljøpunktet har doneret maling. Så plantekasserne senere kan bliver malet i blå og røde farver. Vi glæder os til at se billeder af kasserne, når de er malet.

Fra Miljøpunktet vil vi gerne sige tak til de ansatte på den bemandede legeplads for at lade os komme forbi og “låne” en del af jeres plads. Tak til de fremmødte institutioner. Vi håber, at alle deltager nød dagen lige så meget som vi gjorde.