Mere end 30.000 blomster er blevet sat i jorden for at gøre København klar til det spirende forår. Blomsterne er et af flere initiativer, der skal snige mere bynatur ind i København.

Københavns Kommunes gartnere har arbejdet på højtryk med at plante 30.000 forårsblomster som hornviol og stedmoderblomster ud i byens parker og på pladser og gader, så de er mere indbydende og imødekommende, når københavnerne myldrer ud for at nyde forårssolen. Og over hele byen skyder tulipaner og narcisser, vintergækker og krokusser op af jorden. Alt sammen er dyrket på Københavns Kommunes eget gartneri i Hvidovre.

Havneparken_1

Allerede til næste år vil endnu flere løgplanter byde foråret velkomment i København. Teknik- og Miljøudvalget har nemlig afsat 1 mio. kr., så der til efteråret kan blive plantet blomsterløg på 3.000 nye kvadratmeter fordelt rundt omkring i de københavnske bydele. Initiativet er en del af en samlet ekstrabevilling på 10,9 mio. kr., der skal give byen et grønnere udtryk og understøtte den stigende brug af byens parker og pladser.

I slutningen af 2015 vedtog Teknik- og Miljøudvalget en ny strategi for bynatur i København. I den forbindelse udtaler teknik- og miljøborgmester Morten Kabell:

”Natur er en mangelvare flere steder i byen, hvilket har en negativ effekt på byens biodiversitet og københavnernes livskvalitet. Det glæder mig derfor, at vi nu har en ambitiøs strategi for, hvordan vi gør København til en grønnere by. Strategien skal ikke blot sikre, at byens grønne kvadratmeter kan følge med byens udvikling, men også at københavnernes ønske om endnu mere bynatur respekteres”, understreger Morten Kabell.

Her hos Miljøpunktet glæder vi os til at følge og bidrage til arbejdet med den nye strategi.

BlomsterKummer2