Kribler det i dine fingre for at dyrke planter, men har du ikke adgang til en have? Så kan du nu søge om at lave en fortovshave op ad husfacaden, hvor du bor.

Københavns Kommune vil gerne hjælpe borgere, der ikke har adgang til en have med at få mere grønt i hverdagen. Derfor har de lavet en guide til fortovshaver med retningslinier, inspiration og gode råd til, hvordan du får din egen have.

En fortovshave kan være alt fra en potteplante til store plantekasser, og du kan også søge om lov til at opstille en bænk, hvor du kan sidde og nyde haven. Der er dog nogle ting, du skal overveje og undersøge inden du går i gang. For eksempel skal ejeren af bygningen sige god for din have, og dit fortov skal være så bredt, at der både er plads til planterne samtidig med, at barnevogne og kørestole kan komme forbi. Herudover skal du søge om tilladelse til fortovshaven hos Københavns Kommune.

Hos Miljøpunktet kan du som borger i Indre By og på Christianshavn få råd og vejledning til, hvilke planter der passer til forholdene i netop din fortovshave.

Læs guiden om fortovshaver her

Københavns Kommune har også lavet en guide til byhaver, som du kan finde her