I marts 2017 opstartede Miljøpunktet, i tæt samarbejde med Life Exhibitions, Growing Pathways og Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, projektet NaTur i Byen. Projektet er støttet af Nordea-fonden, som støtter projekter der fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.

Vores Hovedstad har en helt unik natur, som venter på at blive oplevet. Projektet har til formål at gøre det nemmere, sjovere og bedre for borgere at værdsætte, bidrage til og ikke mindst bruge denne natur.

Vi har udviklet hjemmesiden naturibyen.com, som præsenterer Hovedstadens mange grønne og blå åndehuller, både de kendte og lidt mere hemmelige. Steder, med mulighed for alene at finde ro og afslapning og steder, som indbyder til at invitere familie og venner med ud i naturen. Hvis du har et sted en event eller lignende, som er offentlig tilgængelig vil vi meget gerne være med til at formidle dette ganske gratis. Via hjemmesiden kan du oprette en event, som godkendes af Miljøpunktet. Hvis du ønsker en historie om et sted kan du skrive til projektleder Sabine Sørensen på mail sabine.soerensen@a21.dk.

I løbet af 2017 vil der blive bynaturen blive formidlet gennem et antal udstillinger på Metrostationerne samt via lokale pop-up udstillinger.

Samtidig ønsker vi at samler alle, som arbejder med bynatur til lokale workshops og her hjælpe dem med at dele deres viden og inspirere hinanden. Hvis du synes det kunne være spændende, at være en del af netværket og deltage i workshops, kan du melde dig til via netværkets Facebookside eller ved at skrive en mail til netvaerk@naturibyen.com.

Følg NaTur i Byen på Facebook og Instagram.